Over de studio

Studio OpenVRT is dé plek waar je als jonge mediamaker (tussen de 18 - 34 jaar) kunt experimenteren met online video formats of kunt reageren op specifieke opdrachten van één van de VRT merken. Bij Studio OpenVRT steek je zelf de handen uit de mouwen.

Studio Dondert is een brainstormconcept waarin we in één avond tijd tot concrete ideeën proberen voor online video formats  te komen. Dit doen we meteen kleine groep OpenVRT’ers. De avond start altijd met een vraag van één van de VRT merken (Studio Brussel, MNM, Eén…). Met een stuk pizza achter de kiezen is het tijd om aan de slag te gaan. Aan de hand van een brainstorm methodiek nemen we je mee op een twee uur durende rit. Ready?! Set. Go! Meedoen? Neem contact op (link naar mail: infor@openvrt.be)

Af en toe hebben de VRT merken ook een concrete opdracht die ze willen maken in samenwerking met iemand van de OpenVRT community. Drie minuten zendtijd op Iedereen Beroemd, een videoclip voor Thuis of een animatie voor Studio Brussel? Het kan allemaal! Wordt jouw idee geselecteerd, dan krijg je een coach en een budget om je idee uit te werken. Hou onze website en nieuwsbrief in de gaten voor nieuwe kansen!

Loop je zelf met een digitaal idee rond dat interessant kan zijn voor VRT? Een YouTube show, Instagram Stories concept of Facebook Live format? We horen het graag! Stuur gerust een voorstel naar ons via info@openvrt.be

 

Nieuw in de studio: El Tarangu, een podcast van Audiocollectief SCHIK

Zeven jaar na zijn dood zit de wielrenner José Manuel Fuente tegenover Lucien Van Impe. Lucien kijkt hem in de ogen en weet niet wat hij ziet. Heeft zijn oude rivaal werkelijk zijn dood in scène gezet? Of is hier iets anders aan de hand? Eén ding is zeker, iemand liegt. Maar wie? En vooral, waarom?

El Tarangu is een serie van AudioCollectief SCHIK en een coproductie van de VPRO, NPO Radio 1, OpenVRT en Sporza. De serie is tot stand gekomen met steun van het NPO-fonds, deBuren en het Pascal Decroosfonds. 

De zesdelige podcast El Tarangu is vanaf 8 juli wekelijks te beluisteren via vpro.nl, Apple Podcast en Stitcher.