OpenVRT Talks in Vooruit

Wil je inzicht krijgen in het creatief proces van anderen? Weten op welke obstakels zij botsen? Of gewoon op zoek naar inspiratie? Dan kun je niet ontbreken op OpenVRT Talks op 06.09.2017 in Vooruit in Gent.

Wie komt spreken?

In 2013 vroeg productiehuis Hotel Hungaria aan Geerard Van de Walle om een lifestyle show te ontwikkelen voor kinderen, gepresenteerd door een pop. Het leek toen leuk om met een een zelfingenomen aap te werken die denkt dat hij alles al kan, en die dat telkens duidelijk maakt met de spreuk ‘Ikanda’.

De bewuste lifestyle show is er nooit gekomen, de aap wel. In januari 2016 gaf Ketnet hen groen licht voor de ontwikkeling van ‘Olly Wannabe’. Dat bleek een fascinerend proces met behoorlijk wat onvoorziene omstandigheden. Geerard vertelt jullie graag alles over het character design, de ontwikkeling van Olly’s persoonlijkheid, de scenario’s en hoe hij uiteindelijk zelf de stem van Olly werd. “Per ongeluk poppenspeler worden? Ikanda.”

 

Per ongeluk poppenspeler worden? Ikanda.

Anna Ginsburg is geboren en getogen in Londen en filmmaker. Anna specialiseerde zich in het combineren van verschillende technieken en aanpakken en probeert traditionele, handgetekende 2D te combineren met stop-motion, digitale beeldvoering en live-action. Anna’s eerste muziekvideo voor Bombay Bicycle Club won een Bafta. Haar laatste project ‘Private Parts’ is zeer persoonlijk en hét toonbeeld van haar manier van werken. Ontdek hoe ‘Private Parts’ tot stand kwam en waarom het zo’n persoonlijk, speciaal project is.

Laura Verhulst startte enkele jaren geleden de blog Madam Bakster, nadat ze besliste om in plaats van calorieën te tellen het over een ander boeg te gooien en over te stappen naar een gezonder levensstijl met een beperkte consumptie van dierlijke producten,  geraffineerde suikers en tarwe te eten. Ze wou haar zoektocht en ervaringen delen met anderen en ze ook inspireren om (terug) van desserts te genieten. Dit resulteerde in een blog, een bakboek, een eigen koffiehuis en cateringdienst. Laura vertelt ons over de opstart en groei van haar verhaal en welke rol sociale media hierin speelden.

Marthe Crab maakte voor Iedereen Beroemd x Studio OpenVRT drie minuten zendtijd. Ze toonde de kijkers 'De mooiste sterrenhemel'. Marthe vertelt ons waarom en hoe ze haar reportage maakte. 

Daarnaast geven we je een overzicht van wat we het afgelopen jaar met OpenVRT uitgespookt hebben en ben je na de talks uiteraard welkom voor een drankje in het Vooruit Café.

De deuren van dit event gaan open om 19u30, eerste spreker komt aan bod om 20u00.
Een ticket voor dit evenement is gratis, je hoeft het enkel nog te reserveren.